Nieuws

Tuinmeubelen van Vironwood

Tuinmeubelen van Vironwood

Vironwood is een nieuw innovatief materiaal waarmee tuinmeubelen van Garden Impressions worden gemaakt. Het materiaal heeft een prachtige structuur en schitterende kleurnuances waardoor het echt op teakhout lijkt, maar toch echt een duurzaam kunststof materiaal is met ook alle voordelen van kunststof.

Vironwood verkleurd niet omdat het UV bestendig , zal niet schimmelen en splintert niet. Een groot aantal voordelen ten opzichte van echt hout, maar met wel het behoud van de look & feel teakhout.

Hoe wordt een Vironwood loungeset gemaakt?

De grondstoffen van Vironwood bestaan uit gerecycled plastic en granulaatkorrels. Deze grondstoffen worden samen met UV remmers en andere toevoegingen gemengd tot een luchtig mengsel. Dit mengsel zal nu zeer hoog verhit worden waardoor het zal uitzetten en er een lat ontstaat. De latten worden dan in het koude water gelegd ter afkoeling waar de latten zich verder zullen uitharden en stevige planken zullen worden. De planken worden dan in verschillende diktes, breedtes en lengtes gesneden. De planken zijn leverbaar in meerdere kleurstellingen en zijn door en door gekleurd. Populair is de houtlook, die niet te onderscheiden is van echt hout.

Onderhoud van een Vironwood loungeset

Het onderhoud van Vironwood is zeer eenvoudig. Het onderhouden houdt in regelmatig schoonmaken met een natte doek en af en toe een meer grondige reiniging met de speciale reiniger en beschermer die uitsluitend gemaakt zijn voor Vironwood. Deze producten zijn gewoon verkrijgbaar bij aankoop en zullen uw set net dat beetje extra verzorging en behoud geven.

Vironwood word exclusief toegepast in de buitenmeubelen van Garden Impressions.